Turnike Geçiş Sistemi Ankara
Turnike Geçiş Sistemi Ankara
Turnike sistemleri ile girişin güvenli hale getirilmesi ; güvenlik sistemleri kapsamında bugün dünyada yükselen teknoloji mevcuttur. Şirketler, değerli bilgilere erişen bilgisayar korsanlarından, insanların ve mülklerin güvenliğini tehdit eden davetsiz misafirlere kadar, şirketler daha iyi güvenlik ihtiyacının farkındadır. Binaların ve tesislerin fiziksel güvenliğini artırmak için en iyi seçeneklerden biri, genellikle çalışan ve ziyaretçi erişimini kontrol etmek için turnike sistemleri kullanılmasıdır.
Gelişmiş güvenlik, tesisin erişim kontrol sistemiyle etkili entegrasyon ve artırılmış operasyonel esneklik dahil olmak üzere kapı yerine bir turnike geçiş sistemi kullanmanın avantajlarını inceleyelim.
Turnike geçiş sistemi, yetkisiz girişleri hem tespit ederek hem de caydırarak üstün erişim kontrolü sağlamaktadır.
Bir tesise girerken, genellikle ilk giriş noktası bir kapıdan geçer. Tesisin güvenliğini sağlamak için yaygın bir çözüm, kapıya bir kart veya biyometrik okuyucu ve elektrikli kilitler eklemektir. Bir okuyucu ve kilit, kapının kilidini açmak için geçerli bir kimlik bilgisi gerektirirken, kapının ne kadar süreyle açık olduğunu veya kaç kişinin girdiğini kontrol edemez.
Yetkisiz kişiler, yetkili personeli güvenli kapıdan takip edebilir ve bu da yaygın bir güvenlik sorunuyla sonuçlanır. Ek olarak, bir kapı yetkili geçiş yönünü ayıramaz. Örneğin, kapı giriş için aktif hale getirilirse, aynı anda açıkken giriş ve çıkışı engelleyemeyecektir.
Kapılardan farklı olarak, turnike sistemlerine sunulan her kimlik bilgisine girip çıkabilecek kişi sayısını sınırlayabilir ve geçiş yönünü kontrol edebilir.
Turnike geçiş sisteminden girmek için, bir kişinin önce geçerli bir kimlik belgesi sunması gerekir. Bu, engellerin kilidini açıp bir kişinin hemen tekrar kilitlemeden önce geçmesine izin vermesini işaret eder. Bazı turnikeler, arka kapı açma, gezinme ve zorunlu geçiş gibi durumları tanımak ve bildirmek için gelişmiş algılama özelliklerine sahiptir. Yetkisiz bir giriş denemesi bir alarmı tetikleyecek, kullanıcıyı uyaracak ve çatışmanın kontrol merkezini uyaracaktır.
Erişim Kontrol Entegrasyonu ;
Turnike sistemleri, bir binanın erişim kontrol sistemiyle kolayca entegre olur.
Geçiş kontrol sistemi, turnikelerin kapıları, kamera sistemleri ve diğer güvenlik ekipmanlarıyla birlikte çalışarak girişi yalnızca belirli izni alınmış kişilerin kullanmasını sağlar. Tesise giren ve çıkan her bir kişinin özel kimliği, zamanı ve yeri gibi yararlı bilgiler sağlayabilir. Sistem, yönetim tarafından ziyaretçileri izlemek, alarm konumlarını belirlemek ve potansiyel güvenlik tehditlerini belirlemek için kullanılan canlı verileri görüntüler.
Bir kullanıcı kimlik bilgisi sunduğunda, erişim kontrol sistemi, kimlik bilgilerinin geçerli olup olmadığı ve geçişe izin verilip verilmediğini turnike ile iletişim kurarak çözer. Bir geçiş gerçekleştiğinde, turnike, geçişin gerçekleştiğini derhal erişim kontrol sistemine geri bildirir.
Geçersiz kimlik bilgileriyle sunulduğunda, erişim kontrol sistemi turnikeye, kimlik bilgilerinin kabul edilmediğini kullanıcıya bildirmesi için sinyal gönderir. Turnikede bir alarm devreye girdiğinde, turnike ve erişim kontrol sistemi güvenliği uyarmak, yakındaki kamera sistemlerini açmak ve uygun turnikeleri ve ikincil kapıları kilitlemek için birlikte çalışabilir.
Operasyonel Esneklik ;
Turnike geçiş sistemleri, giriş sürecini kolaylaştırarak tesis operasyonlarını geliştirir.
Turnike geçiş sistemleri Ankara, çok çeşitli kimlik bilgileri okuyucuları barındırır ve tesislere, barkodlar, manyetik şerit, yakınlık kartları RFID veya biyometrik tanıma dahil olmak üzere girişi yetkilendirmek için neredeyse her tür medyayı kullanma seçeneği sunar.
Turnikelerle yüklenen okuyucular, kullanıcıların giriş yapmak için kendi kimlik bilgilerini sunmalarına izin verir. Kendi kendine doğrulama işlevi, resepsiyonistlerin ve güvenlik görevlilerinin üzerindeki yükü azaltarak, kimlik bilgilerini doğrulamak yerine birincil iş işlevlerine odaklanmalarına olanak tanır.
Turnikeler tek yönde veya çift yönlü çalışabilir. Geçiş modları her yön için bağımsızdır ve serbest geçiş, kontrollü geçiş veya kilitlenmeyi içerir.
- Serbest geçiş modu, yetkisiz girişe izin verir , genellikle kullanıcıların çıkmak için kart çıkarması gerekmediğinde kullanılır.
- Kontrollü geçiş, girişe izin vermeden önce geçerli bir kimlik bilgisi gerektirir.
- Kilitli mod, geçerli bir kimlik bilgileriyle sunulsa bile kilitli kalır ve girişe izin vermez.
Yönetim, operasyonel gereksinimleri karşılamak için günün belirli saatlerinde etkinleştirilecek belirli modları planlayabilir. Örneğin, daha fazla sayıda turnike, yalnızca sabah saatlerinde çalışanlar işe geldiklerinde giriş olarak belirlenebilir, ardından yalnızca öğleden sonra çalışanlar ayrılırken çıkışa geçilebilir. Turnikeler ayrıca tesisin kapalı olduğu gece ve hafta sonları da kilitlenebilir. Turnike modları tipik olarak erişim kontrol sistemi aracılığıyla veya daha gelişmiş turnikeler için tesisin ağındaki bir uygulama kullanılarak uzaktan kontrol edilir.
Ek Hususlar ; acil durumlar ve elektrik kesintileri , uyumluluk , kurulum ve bakımda turnike geçiş sistemleri Ankara için önemlidir.